Huh, mikä päivä! Tänään on tullut tehtyä kaikenlaista; lenkkeilytettiin koirat, käytiin salilla (josta ajattelinkin kertoa vähän tarkemmin tänään), pestiin ikkunoita ja päivittelin vieläpä tän blogin ulkonäköäkin vähän enemmän omantyyliseksi (joskin koen tämän vieläkin erittäin raakileeksi) 

Mutta jottei tää menis kovin sekavaks "tein tänään sitä ja tätä ja vähän tuota" -tyyliseksi kirjoitteluksi, ajattelin kylmästi jättää muun ulkopuolelle ja kertoa vähän saliharrastuksestani. Myös koska edellisen postauksen esittelyni jäi melko pintapuoliseksi. 

Olen harrastanut salilla käymistä jo lukiossa, jonkin verran. Tosin se oli vähän sellaista "kunhan nyt vähän nostelen" -tekemistä, jonka tavoitteena oli lähinnä saada vatsa timmimpään kuntoon (vatsa, jota minulla ei todellisuudessa edes kauheasti ollut). Kun taas nyt kun aloitin saleilun taas reilu kuukausi sitten, tavoitteena on todella kuntouttaa notkoselkääni, lättäjalkaani ja huonoja polviani (kyllä, ongelmia kropassa riittää enemmän kuin tarpeeksi). Toki on kiva huomata edistys myös ulkonäössä, kukapa ei tykkäisi näyttää timmiltä (?) Työtä kuitenkin riittää, niin siinä kuntoutuksessa kuin ulkonäöllisissä seikoissa (lue: lihasmassassa). Mitään himotreenaajan kroppaa en kuitenkaan ole tavoittelemassa, enkä halua tästä mitään pakkomiellettä itelleni, vaan yksinkertaisesti mukavan harrastuksen, niin kuin se tällä hetkellä onkin. 

Päädyin äitini kautta käymään paikallisen fysioterapeutin kuntosalilla (en jaksanut kuunnella hänen hehkutustaan salilla käymisestä, joten päädyin sinne itsekin). On mahtavaa, kun on ammattilainen räätälöimässä juuri itselle ja omalle kropalle sopivat ohjelmat ja neuvomassa, miten liikkeet tulee tehdä. Siitä saa lisää puhtia itse tekemiseenkin. 

Tällä hetkellä minulla on menossa toinen treeniohjelma. Ensimmäisessä oli ihan perusliikkeitä (kulmasoutu, pull over, penkkipunnerrus ym, sekä keskivartalon syviä lihaksia vahvistavia liikkeitä). Tämä ohjelma on käytössä lyhyemmän aikaa, noin 2 viikkoa/8 läpikäynti kertaa, ja fyssari kutsuukin tätä "vapaiden painojen harjoitteluksi", jota se todella on. Teen siis suuren osan liikkeistä tangon kanssa, en laitteella. Tarkoituksena siis todella opetella hallitsemaan liikeradat. Esimerkiksi penkkipunnerrusta ei tehdä enää laitteen avustamana, vaan itse tangon kanssa. Vaikka tanko on vielä kevyt (8 kg), tuo ohjelmaan haastetta juuri se, etten ole ennen vapaita painoja käyttänyt. Ja pakko myöntää, ohjelma on yllättävän raskas! 

DSC_0007.jpg

Kuvassakin on nähtävissä iki-ihana notkoselkäni, jonka vuoksi olen todella käynyt aiemminkin fysioterapiassa, ja missä minua peloteltiin notkoselkäni voimakkuudesta. Se on kuitenkin viime vuosina parantunut huomattavasti edes kohtuullisen ahkeran liikkumisen ansiosta, ja pakko olla kiitollinen ettei minulla ole kuvia siitä miltä se on ennen näyttänyt! Tarkoitus oli tuonkin liikkeen aikana kovasti yrittää pitää alaselkä kiinni alustassa, mutta ei se näköjään onnistunut niin hyvin kuin luulin sen onnistuneen... :D 

Melkein kammolla odotan seuraavaa kuntosaliohjelmaani, joka kuulema on jo fyssarilla koneella valmiina odottamassa käyttöä. Tänään hän kuvaili sitä minulle uhkaavasti sanoilla "no mercy"... reiteni huutavat jo tämän treenin jälkeen hoosiannaa x_x toisaalta juuri sitä rakastan salitreenailussa, sitä että saa haastaa itsensä toisto toistolta. Siinä kai se juju ja hyödyn lähtökohta on, ylittää ne rajat joka kerta ja siirtää niitä ylemmäs ja ylemmäs. 

Itseasiassa tykkään kyllä nostella tuota tankoa, vaikka kuvittelin joskus että vapaat painot ei ole minua varten, että haluan hoitaa treenaamisen laitteilla. Olen silti edelleen järkyttynyt tuon kumipäällysteisen tangon painosta, onko 8 kg todella niin painavan tuntuinen ö__ö' Myönnän, kaipaan vain lisää treeniä.. 

DSC_0005.jpg

Halusin juuri tästä liikkeestä kuvan, koska tässä näkyy vähän siitä miun tavasta käydä salilla: en koskaan mene sinne meikattuna (osaksi myös herkän ihoni vuoksi, mutta myös koska en keksi syytä sille, miksi meikkaisin salille), enkä yleensä edes kamalan tiukoissa trikoissa (yleensä päälläni on mahdollisimman iso t-paita eikä toppi). Joo, näyttää vähän karulta tuo paperinpala otsan alla, mutta unohdin sen pyyhkeen kotiin juuri kun oli tarkoitus ottaa blogikuvia :'D sitäkin sattuu näemmä. Tähänkään liikkeeseen ei ole ohjelmaan merkitty kuin se 5 kg painoa, ja ratsastusta ja lenkkeilyä harrastavana asenteeni oli suoraan sanottuna hieman epäilevä. Tuli kuitenkin huomattua, että se 5 kg on takareisille aivan tarpeeksi, sillä viimeiset toistot (3 x 12-15), ovat aivan järjettömän vaikeita tehdä. Siinä sitä huomaa, mitä lihaksia on tullut käytettyä ja mitä ei. 

Tässä oli kuvat vain parista liikkeestä, koska myös kuvaajana toiminut äitini oli tekemässä siellä treeniään, niin ei ihan joka liikkeestä tullut kuvaa, eikä mielestäni ole tarviskaan. Se vielä, että tässä ohjelmassa on vain yksi liike, mikä tehdään laitteella, ja se on kulmasoutu (vielä siis tuon polvenkoukistuksen lisäksi, josta on kuvakin). Se tehdään 1-kätisesti, eli 2 sarjaa molemmilla käsillä. Lepotaukona se, kun toinen käsi tekee liikkeen, eli toisin sanoen yhtäsoittoisesti. Lisäksi ohjelmassa on vatsa- ja selkälihaksia vahvistavia liikkeitä se muutama kappale, mitä tarvitsenkin joka ohjelmassa. Lisäksi on varpailleennousua pienellä korokkeella tehostettuna, niin pohjelihasten kuin lättäjalkanikin vuoksi. 

Tarkoituksena oli kirjoittaa tämä postaus jo aiemmin illalla, mutta keskittymiskykyni on ollut tänään pahasti hukassa, niin kuin aina pari päivää ennen töiden alkua. Ajatukseni harhailevat totta puhuen vieläkin, mutta toivottavasti tästä ei nyt tullut kovin sekava papatus :P 

Mikäli en päädy kirjoittelemaan enää ennen perjantaita, niin hyvää viikonloppua vain kaikille! Nauttikaa te, kenen ei tarvitse olla töissä ^^) 

Ps. laskin tänään jäljellä olevat työvuoroni: 36 työvuoroa, mikä tekee 288 tuntia :D työvuorojen määrä kuulostaa hurjan pieneltä, mutta ikävä kyllä menin vielä muuttamaan sen tunneiksi. Perjantaina alkaisi taas työkierto 4 aamuvuorolla, oikein ahdistaa ne 5:30 herätykset, sillä en ole yhtään aamuihminen. Yllätyin itsekin sanoessani tämän, mutta oikein odotan syksyä ja sitä, että pääsen taas siirtymään takaisin Lappeenrantaan aloittamaan uutta lukuvuotta Skinnarilan Vapaavaltiossa ! ♥