Erittäin koomaista sunnuntaita ruudun tältä puolen, sillä sitä tämä päivä on ollut! Mutta eikös sunnuntaisin ole lupa olla koko päivä yöasussaan ja olla tekemättä yhtään mitään? Toivottavasti, sillä niin tää mun sunnuntai on hyvin pitkälti mennyt :D 

Eilen tulikin sitten puuhailtua yhtä jos toista, ja sainkin siinä aamulla idean, että teen siitä päivästäni postauksen kuvien kera tänne. Piti kirjoitella se tuossa eilen illalla, mutta tuntui, etten olisi enää jaksanut keskittyä siihen kunnolla, joten jätin sen tähän päivään. Tässä siis mun (erityisen toimelias) lauantaini: 

DSC_0350.jpg

Kuten mun vapaapäivät aina, alkoi eilinenkin parilla kupillisella kahvia ja tällä kertaa siinä samalla hyvällä kirjalla (: Ja eilinenhän alkoi siinä.. puoli 11 maissa aamupäivällä kun sain itteni sängystä ylös. Kahvin juontiin vierähtikin sitten kokonainen tunti mutta.. kahvihan tulisi nautiskella oikein hitaasti jos multa kysytään. Siksi en ehkä kouluaamuina yleensä kahvia juokaan, en varmaan ehtisi luennoille ollenkaan ^^' 

Siinä tunnin kahvia siemailtuani siirryin koneelle tarkistamaan sähköpostit, ja huomasinkin että kustannusjohtamisen tentistä oli tullut tulokset. Positiivinen fiilis kun siitä tentistä jäi niin menin jopa suht odottavana tarkastamaan oman tulokseni, ja kappas kummaa, olin jäänyt kahdella pisteellä alle läpipääsyrajan! Tässä vaiheessa piti ihan pysähtyä vähäksi aikaa miettimään, että mikä meni vikaan. Niin mukavan letkeästi alkanut lauantaini meinasi myös saada aika vahvan kolauksen tuosta yllätyksestä. Mutta eihän siinä, soittoa äidille että hei, voisin lainata ne kustannusjohtamisen oppikirjat uudelleen... :D Ja jos jotain positiivista etsii, niin seuraava tentti ei osu joulukuun tenttiviikolle, jolloin siis olen porukoiden kanssa Thaimaassa, vaan sille edeltävälle viikolle. Ehdin siis hyvin tenttimään sen uudelleen ennen reissuun lähtöä, ja nyt jos aloittaisin opiskelun hieman aiemmin.. 

DSC_0352.jpg

Pikkuhiljaa yllätyksestä toivuttuani siirryin tekemään kouluhommia, jotka eivät kyllä ihan äkkiä tekemällä lopu. Ensimmäisenä (ja miellyttävimpänä) listalla oli Projektityöskentely-kurssin oppimispäiväkirja. Oppimispäiväkirjat on tosi mukavaa vaihtelua niihin tarkan kaavan mukaan kirjoitettuihin raportteihin, mitä täällä yleensä saa tehtäväksi. Pidän juuri oppimispäiväkirjamaisesta vapaasta kirjoittelusta, vaikkakin silloin tulee yleensä viilattua sitä omaa tekstiä paljon enemmän kuin raporteissa. 

Kyseisestä projekti-kurssista ihan pintaraapaisuna sen verran, että siinä on tarkoitus siis suorittaa hieman isomman mittakaavan projekti ryhmässä muiden opiskelijoiden kanssa. Erona muiden kurssien ryhmätöihin tässä on se, että tässä on mukana ulkopuolisia "yhteistyökumppaneita", esimerkiksi eri yrityksiä, jotka esittelevät tavoitteitaan ja projektejaan. Näistä sitten valitaan se mieleisin, ja valintojen perusteella muodostetaan ryhmä. Projektin tulee olla valmis vasta keväällä huhtikuun paikkeilla, joten kyse todella on isomman luokan hommasta. Olen kyllä tosi innoissani tuosta kurssista, vaikka olinkin hieman ennakkoluuloinen, sillä en koe itseäni kovinkaan ryhmätyöhenkiseksi ihmiseksi. Toisaalta haluaisin kovasti myös oppia ryhmätyötaitoja, ja siihen tuo kurssi on ihan täydellinen! 

DSC_0355.jpg

Tähän kuvaan kiteytyy se ei aina niin hallittu kaaos, joka mun pöydän valtaa kun käyn tosissani tekemään kouluhommia :D (tai joskus en niin tosissaan..) Eniten ehkä tässä mun pää- ja sivuainepaketissa (pääaine on muuten ympäristötekniikka, sivuaineina energiatekniikka sekä ympäristö ja liiketoiminta) että tässä on niin erilaisia kursseja. Juuri tuo projektikurssi, missä pitää mm. laatia oppimispäiväkirja versus tämä energianmuuntoprosessit-kurssi, missä on laskuharkkoja ja quiz-tehtäviä, ovat hyvät esimerkit opiskelun vaihtelevuudesta. Ei tarvitse siis päntätä pelkkää tekniikkaa ja laskareita, vaan esimerkiksi mulla on ohessa myös mm. markkinoinnin ja kustannusjohtamisen, sekä energiatekniikan kursseja. Jo pelkästään ympäristötekniikan kursseissa on myös paljon variaatiota, jotkut ovat teoriapainotteisempia (esimerkiksi ympäristöoikeus, ilmastonmuutos-kurssi, jotka oli molemmat mielenkiintoisia) ja jossain taas lasketaan hieman enemmän (tähän mennessä esimerkiksi ympäristömittaukset-kurssi, joka on juuri loppupuolella). On tullut huomattua, että tää vaihtelevuus myös ainakin itsellä lisää tosi paljon opiskelun mielekkyyttä (: 

Kollaasit.jpg

No, eihän se lauantai koostunut mullakaan pelkästä kahvista ja kouluhommista (vaikka niiden, ketkä mut tuntee, ei varmaan olis vaikea uskoa sitäkään), vaan kuului siihen myös ruoka! Pitkästä aikaa sain aikaseks leipoa jotain, ja löysinkin Hellapoliisin sivuilta tosi kivan oloisen tomaatti-vuohenjuustopiirakan ohjeen. Se onnistuikin yllättäen tosi hyvin, ja on yllättävän täyttävää. Joskus teenkin perus makaroni ja jauhelihakastike -tyylisten ruokien sijaan juuri suolaisia piirakoita, joita voi sitten syödä useampanakin päivänä peräkkäin. Nyt tosin näyttää uhkaavasti siltä, että joudun vielä kokkailemaan alkuviikosta, kun tuo piirakka on huvennut tuolta jääkaapista niin nopeasti... ö___ö 

Siinä siis pääpiirteissään mun eilinen. Tänään on tosiaan ollut ihan koomapäivä, heräilin vasta tuossa puolenpäivän aikoihin kun venähti kirjaa lukiessa sinne aamuyölle, mutta kerrankos sitä valvoo vähän kauemmin. Huomennakaan ei olisi vielä mitään luentoja tai harkkoja, käydään koululla ainoastaan tekemässä markkinoinnin harkkatyötä kavereiden kanssa (ja tietysti syömässä siinä samalla) (: 

Rentoa sunnuntaita kaikille, nauttikaa vielä tästä viikonlopusta! Maanantai on kuitenkin vasta noin 5 tunnin päässä n__n